Vliegen en taxfree artikelen

Wil je artikelen die je taxfree op een luchthaven koopt meenemen aan boord, dan is het belangrijk om het volgende te weten:

  • Reizen binnen Europa: je kan na de ticket- en paspoortcontrole vloeistoffen zoals drank en parfums kopen. Ook aan boord van Europese luchtvaartmaatschappijen kan je gewoon winkelen. Vloeistoffen worden dan verpakt en verzegeld. Het zegel is één dag geldig. Als je tijdens de reis moet overstappen, mag je het zegel niet verbreken tot je op de eindbestemming bent aangekomen.
  • Passagiers die op een Europese luchthaven moeten overstappen, mogen taxfree vloeistoffen en gels meenemen die op een luchthaven buiten de EU zijn gekocht. Bij een overstap op Amsterdam Airport Schiphol moeten deze vloeistoffen wel worden gecontroleerd door een ‘Transfer Liquids Checkpoint’.
  • Reizen naar de Verenigde Staten: je mag alleen taxfree vloeistoffen meenemen die op Amsterdam Airport Schiphol zijn gekocht en verzegeld.
  • Als je in de Verenigde Staten of Canada overstapt, wordt je ruimbagage niet doorgelabeld naar je eindbestemming. We adviseren dan ook om bij aankomst in de Verenigde Staten of Canada de eerder gekochte taxfree vloeistoffen in te pakken in de bagage die je hier zal inchecken.
bol.com

Weet je zeker dat je alles voor je reis hebt?